Pittig spiegelei in kimchisaus
met knoflook-gemberrijst en Koreaans gekruide wokgroenten
Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
400 gram
Oosterse wokmix
(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)
4 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
150 gram
Jasmijnrijst
2 stuk(s)
Lente-ui
40 gram
Kimchisaus
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 cm
Verse gember
1 zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)
Zelf toevoegen
360 ml
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
3 el
Olijfolie
Benodigdheden
Instructies
- Bereid de bouillon.
- Rasp de gember met een fijne rasp.
- Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
- Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
- Voeg de rijst en bouillon toe. Breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten.
- Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de wokgroenten en de Koreaanse kruiden 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de kimchisaus toe en verdeel de saus over de pan.
- Breek voorzichtig twee eieren per persoon in de koekenpan en bak 4 - 5 minuten, of tot het eiwit gestold en het eigeel nog zacht is (zie Tip). Breng op smaak met zout.
- Zet het vuur van de wokgroenten uit. Voeg de rijst toe aan de hapjespan en meng door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Houd je niet van lopend eigeel? Gebruik dan een spatel om de eieren om te draaien en bak nog 1 minuut aan de andere kant.
- Verdeel de rijst met groenten over de borden.
- Leg de spiegeleieren erbovenop.