BestellenCadeaubon

HelloFresh

Recipes

Pittig spiegelei in kimchisaus

topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittig spiegelei in kimchisaus

Pittig spiegelei in kimchisaus

met knoflook-gemberrijst en Koreaans gekruide wokgroenten

Jasmijnrijst lijkt qua structuur, uiterlijk en voedingswaarde op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.

Labels:
Veggie
Lekker snel
Nieuw
Allergenen:
Soja
Eieren
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

400 gram

Oosterse wokmix

(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

150 gram

Jasmijnrijst

2 stuk(s)

Lente-ui

40 gram

Kimchisaus

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

360 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

3 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Energie (kJ)2853 kJ
Energie (kcal)682 kcal
Vetten31 g
Vetten31 g
waarvan verzadigd6 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten72 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers8 g
waarvan suikers8 g
Vezels6.63 g
Vezels6.63 g
Eiwitten24 g
Eiwitten24 g
Zout3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.



Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Knoflook-gemberrijst maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst en bouillon toe. Breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de wokgroenten en de Koreaanse kruiden 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de kimchisaus toe en verdeel de saus over de pan.
  • Breek voorzichtig twee eieren per persoon in de koekenpan en bak 4 - 5 minuten, of tot het eiwit gestold en het eigeel nog zacht is (zie Tip). Breng op smaak met zout.
  • Zet het vuur van de wokgroenten uit. Voeg de rijst toe aan de hapjespan en meng door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van lopend eigeel? Gebruik dan een spatel om de eieren om te draaien en bak nog 1 minuut aan de andere kant.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst met groenten over de borden.
  • Leg de spiegeleieren erbovenop.