Parelcouscous met chorizo en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met cranberrychutney, zongedroogde tomaten en gemengde sla

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Chorizoblokjes

20 gram

Cranberrychutney

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Olijfolie

130 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2696 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten75.5 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels9.9 g
Eiwitten27.9 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Voeg de parelcouscous toe en kook zachtjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in fijne halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan de helft van de bouillon en vul de rest aan met kokend water.

Bakken
2
  • Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de chorizoblokjes, ui en knoflook toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de courgette gaar is.
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de sauteerpan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de radicchio en ijsbergsla toe aan een saladekom.
  • Breng de salade op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. 
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizoblokjes over de borden. Verdeel de salade ernaast.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten.
  • Verkruimel de witte kaas erboven.

Weetje: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar-patatjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, kerstomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Scampi's met broccolini en noedels

Scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui