Lahmacun met vegan gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lahmacun met vegan gehakt

Lahmacun met vegan gehakt

met komkommer en zelfgemaakte knoflooksaus

Met het kruidige vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je Lahmacun. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen:
Gerst
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Vegan gehakt van De Vegetarische Slager

(Bevat Gerst, Soja)

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

½

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

BBQ-rub

40 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Turkse groene peper

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)844 kcal
Energie (kJ)3533 kJ
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten91.1 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels15 g
Eiwitten31.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer
Steelpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de Turkse groene peper in reepjes, snijd de knoflook fijn en snijd de ui in halve ringen.
  • Voeg aan een hoge kom de helft van de knoflook, de helft van de ui, de helft van de peterselie, de tomatenpuree, de Turkse groene peper, 2 el water per persoon, peper en zout toe. Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg het vegan gehakt en de BBQ rub toe en meng goed.
Salade mengen
2
  • Voeg het vegan gehaktmengsel en de overige rode ui toe aan een steelpan en verwarm 5 - 6 minuten.
  • Snijd de komkommer in plakjes en voeg toe aan een saladekom.
  • Voeg hier de mix van wortel en kool en per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el wittewijnazijn aan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Mayonaise-knoflooksaus maken
3
  • Snijd de overige peterselie fijn.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de overige knoflook, de peterselie en 2 el water per persoon. Meng goed door elkaar.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Lahmacun afmaken en serveren
4
  • Verdeel het platbrood over de borden en besmeer met het vegan gehaktmengel.
  • Verdeel een deel van de wortel-, kool- en komkommersalade eroverheen.
  • Besprenkel met de mayonaise-knoflooksaus en rol de lahmacun dicht.
  • Serveer met de overige wortel-, kool- en komkommersalade.

Weetje: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente veel vezels en is door de mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.