Kruidige curry met kippendij en zoete aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kruidige curry met kippendij en zoete aardappel

Kruidige curry met kippendij en zoete aardappel

geïnspireerd op kuku paka, met kokosmelk en paprika

Dit gerecht is geïnspireerd op kuku paka, een populair gerecht in verschillende Oost-Afrikaanse landen. In dit recept maak je zelf de currypasta van verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pikant het wordt.

Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Rode peper

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Zoete aardappel

75 gram

Witte langgraanrijst

90 ml

Kokosmelk

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)897 kcal
Energie (kJ)3753 kJ
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten97.4 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels8.9 g
Eiwitten31.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Hoge kom
Staafmixer
Kom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Currypasta maken
1

Snijd de gember, knoflookteen, ui en tomaat in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd 1/4 rode peper per persoon in grove stukken. Meng in een hoge kom de gember, knoflook, ui, tomaat en rode peper met 1 1/2 tl Afrikaanse kruiden per persoon. Mix met een staafmixer alle ingrediënten tot een pasta.

Kip marineren
2

Leg de kippendijreepjes in een kom en meng 1/3 van de currypasta erdoorheen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige currypasta toe en fruit al roerend 4 - 5 minuten. Voeg de paprikablokjes, de zoete-aardappelblokjes en de kippendijreepjes toe en bak 4 - 5 minuten mee.

Rijst koken
4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pot met deksel. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.

Currysaus maken
5

Voeg vervolgens de kokosmelk en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe aan de wok of sauteerpan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten pruttelen op middelmatig vuur. Haal de laatste 7 minuten het deksel van de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbovenop. Garneer met de gefrituurde uitjes.