Skip to main content
Kokos-vissoep met doradefilet en udonnoedels
Kokos-vissoep met doradefilet en udonnoedels

Kokos-vissoep met doradefilet en udonnoedels

Oosterse maaltijdsoep met pit

3.9
(1,9 k)

Kokos-vissoep is een van oorsprong Thais gerecht. Het is een geurige soep met een stevige en smaakvolle dorade of goudbrasem en de heerlijke zoete en romige smaak van kokosmelk. De dikke Japanse noedels passen perfect bij deze soep en de sereh of gemalen citroengras zorgt voor de frisse toets!

Tags:
Épicé
Allergènes:
Poisson
Gluten
Soja

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Gousse d'ail

125 g

Haricots plats

1 cc

Citronnelle moulue

125 ml

Lait de coco

1 pièce(s)

Filet de dorade avec peau

(Contient: Poisson)

5 ml

Sauce soja

(Contient: Gluten, Soja)

100 g

Nouilles udon fraîches

(Contient: Gluten)

75 g

Pak-choï

Ingrédients à avoir chez soi

300 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Huile de tournesol

⅓ cc

Sambal Lucullus

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)547 kcal
Énergie (kJ)2288.6 kJ
Graisses30 g
dont saturés20 g
Glucides40 g
Fibres8 g
Protéines27 g

Ustensiles

Wok avec couvercle

Instructions

Snijd de snijbonen in schuine reepjes.
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in schuine reepjes van 1 cm.

Roer de kokosmelk goed door.
2

Roer de kokosmelk goed door (zie tip onderaan deze kaart).

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en sereh toe. Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 8 minuten op laag vuur.

Voed de noedels toe aan de soep.
4

Snijd ondertussen de dorade in blokjes van 2 cm. Voeg de udonnoedels, paksoi en dorade toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt nog 4 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes