HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFlammkuchen Met Mozzarella En Courgette
topBanner
Flammkuchen met mozzarella en courgette

Flammkuchen met mozzarella en courgette

met frisse salade

Lees meer

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:VeggieCaloriebewustComfort foodExtra groente
Allergenen:GlutenTarweMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 pak(ken)

Passata

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Flammkuchen

(BevatGluten, Tarwe)

1 bol(len)

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

60 gram

Rucola en veldsla

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Witte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2527 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Energie (kJ)2527 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten27.0 g
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten62 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers17.0 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels9.07 g
Vezels9.07 g
Eiwitten23 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Steelpan
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Dunschiller
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Proef de saus en maak hem eventueel iets zoeter of frisser door meer honing of azijn toe te voegen.

2

Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Snijd 1/4 rode ui per persoon in halve ringen (zie Tip). Snijd de paprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7-8 minuten in de oven.

Tip: Heb je rode ui over? Snipper de overige rode ui en voeg toe aan de salade.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 350 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, de paprikablokjes, de rode ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.

5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de overige courgette. Snijd de tomaat doormidden en verwijder met een lepeltje het sap en de pitjes. Snijd daarna in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de takjes basilicum, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

6

Verdeel de flammkuchen over borden en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.