Flammekueche garni de mozzarella et de courgette
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Flammekueche garni de mozzarella et de courgette

Flammekueche garni de mozzarella et de courgette

servi avec une salade

La flammekueche sonne un peu allemande, à l'air italienne mais est originaire de... France ! (la tarte flambée)

Tags:
Végé
Calorie Smart
Légumes +
Allergènes:
Blé

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Gousse d'ail

200 g

Passata

⅓ sachet(s)

Épices italiennes

½ pièce(s)

Courgette

¼ pièce(s)

Oignon

½ pièce(s)

Poivron

1 pièce(s)

Flammekueche

(Contient Blé)

½ boule(s)

Mozzarella

½ pièce(s)

Tomate

30 g

Roquette et mâche

2.5 g

Basilic frais

Ingrédients à avoir chez soi

à votre goût

Poivre et sel

1 cs

Vinaigre balsamique blanc

¾ cs

Huile d'olive

½ cc

Miel

¼ cs

Huile d'olive vierge extra

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Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)604 kcal
Énergie (kJ)2527 kJ
Graisses27 g
dont saturés10 g
Glucides62 g
dont sucres17 g
Fibres9.1 g
Protéines23 g
Sel2 g

Ustensiles

Casserole en inox
Plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé
Poêle
Éplucheur
Saladier

Instructions

Préparer
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Conseil: Goûtez la sauce et adoucissez-la ou acidifiez-la en rajoutant un peu de miel ou de vinaigre.

Couper
2

Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Snijd 1/4 rode ui per persoon in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7 - 8 minuten in de oven.

Conseil: S'il vous reste de l'oignon rouge, émincez-le et ajoutez-le à la salade.

Cuire la courgette
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.

Conseil: Le saviez-vous ? Ce plat contient plus de 350 grammes de légumes par portion. La passata compte aussi, puisqu’elle contient à peu près autant de vitamines, de minéraux et de fibres que les légumes frais.

Garnir la flammekueche
4

Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, de paprikablokjes, de rode ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.

Préparer la salade
5

Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de overige courgette. Snijd de tomaat doormidden en verwijder met een lepeltje het sap en de pitjes. Snijd daarna in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.

Servir
6

Verdeel de flammkuchen over borden en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.