La flammekueche sonne un peu allemande, à l'air italienne mais est originaire de... France ! (la tarte flambée)
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Gousse d'ail
200 g
Passata
⅓ sachet(s)
Épices italiennes
½ pièce(s)
Courgette
¼ pièce(s)
Oignon
½ pièce(s)
Poivron
1 pièce(s)
Flammekueche
(Contient Blé)
½ boule(s)
Mozzarella
½ pièce(s)
Tomate
30 g
Roquette et mâche
2.5 g
Basilic frais
à votre goût
Poivre et sel
1 cs
Vinaigre balsamique blanc
¾ cs
Huile d'olive
½ cc
Miel
¼ cs
Huile d'olive vierge extra
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een steelpan en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de passata, de Italiaanse kruiden, de honing en de helft van de witte balsamicoazijn toe en en laat de saus 8 - 10 minuten inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Conseil: Goûtez la sauce et adoucissez-la ou acidifiez-la en rajoutant un peu de miel ou de vinaigre.
Snijd 1/3 van de courgette in dunne plakken. Snijd 1/4 rode ui per persoon in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 7 - 8 minuten in de oven.
Conseil: S'il vous reste de l'oignon rouge, émincez-le et ajoutez-le à la salade.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgetteplakken 5 minuten. Snijd of scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Conseil: Le saviez-vous ? Ce plat contient plus de 350 grammes de légumes par portion. La passata compte aussi, puisqu’elle contient à peu près autant de vitamines, de minéraux et de fibres que les légumes frais.
Verdeel de saus over de flammkuchen, maar laat minimaal 2 cm van de rand vrij. Beleg met de courgetteplakken, de paprikablokjes, de rode ui en de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Bak nog 8 – 10 minuten in de oven, of tot de mozzarella begint te kleuren.
Schaaf ondertussen met een dunschiller linten van de overige courgette. Snijd de tomaat doormidden en verwijder met een lepeltje het sap en de pitjes. Snijd daarna in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige witte balsamicoazijn tot een dressing. Meng de courgettelinten, tomaat, rucola en veldsla met de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes, maar laat ze heel. Snijd de takjes fijn en meng door de salade.
Verdeel de flammkuchen over borden en garneer met de basilicumblaadjes. Serveer de salade ernaast.