Crispy sesam bloemkoolroosjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crispy sesam bloemkoolroosjes

Crispy sesam bloemkoolroosjes

met rijst, gember en zoet-pikante chilisaus

Wist je dat onze rijst- en granenverpakking nu gemaakt is van papier? Door de verpakking bij het papier weg te gooien kan deze eenvoudig gerecycleerd worden!

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Bloemkoolroosjes

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Basmatirijst

50 gram

Witte kool en wortel

2 stuk(s)

Lente-ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

1 tl

Bruine basterdsuiker

1 tl

Suiker

¾ el

Olijfolie

180 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)830 kcal
Energie (kJ)3473 kJ
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten101.6 g
waarvan suikers21.3 g
Vezels7.6 g
Eiwitten15.3 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Rasp
Pan met deksel

Instructies

Beslag maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een grote kom de mayonaise met de sesamolie, sojasaus en bruine suiker. Schep 1/3 van de zoete sesammayonaise in een kleine kom en bewaar apart. Meng in een tweede grote kom de panko, 1/4 el olijfolie per persoon en een snuifje zout.

Bloemkool roosteren
2

Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de grote kom met sesammayonaise en meng goed door elkaar. Zorg dat de bloemkoolroosjes helemaal bedekt zijn met de saus. Giet ze daarna over in de kom met panko en meng ze door de panko tot ze helemaal bedekt zijn. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 25 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Voor een extra crunchy resultaat geef je de bloemkoolroosjes voldoende afstand op de bakplaat. Gebruik eventueel 2 bakplaten als het te krap wordt.

Snijden
3

Bereid 180 ml bouillon per persoon (zie Tip). Rasp de gember met een fijne rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 90 ml bouillon per persoon en vul aan met 90 ml kokend water per persoon.

Rijst koken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de lente-ui, de gember en rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de basmatirijst en bouillon toe. Zet dan het vuur lager en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Haal de pot van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren.

Zoetzuur maken
5

Meng in een kom per persoon: 3/4 el wittewijnazijn en 1 tl suiker. Meng de witte kool en wortel erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken intrekken tot serveren en schep af en toe om. Meng net voor serveren de zoetzure wortel en kool door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de bloemkoolroosjes over de rijst en serveer de overige sesammayonaise erbij. Garneer met de zoet-pikante chilisaus en het groene gedeelte van de lente-ui.