Beef teriyaki met volkoren noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Beef teriyaki met volkoren noedels

Beef teriyaki met volkoren noedels

met wortel, prei en zoetzure komkommer

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

15 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Komkommer

200 gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

1.25 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2290 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten15.4 g
waarvan verzadigd2.2 g
Koolhydraten67.4 g
waarvan suikers26.6 g
Vezels8.2 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

Marinade maken
1
  • Meng in een kom de teriyakisaus met de mix van gember, knoflook en peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en 1/4 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de kom, meng goed door en laat het vlees marineren.
  • Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Voeg toe aan een kom en meng met de suiker en overige wittewijnazijn. Voeg een snuifje zout toe, meng goed en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Kook water in een ruime pot en kook de noedels 3 - 4 minuten, giet af en laat uitstomen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en bak de biefstukreepjes met de teriyaki-marinade in 1 minuut rondom bruin (zie Tip). De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten, roer de zoete Aziatische saus erdoorheen en bak nog 1 minuut. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip: Bak de biefstukreepjes eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop.
  • Serveer de zoetzure komkommer ernaast.

Weetje: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.