topBanner
Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje

Wortel-pompoenburger op een maanzaadbroodje

met paprika-aardappelen en aioli

Lees meer

Wist je dat deze groenteburger voor wel 60% uit wortel en pompoen bestaat? Deze burger zit dus vol voedingsstoffen én smaak door onder andere kurkuma, gember, kaneel en anijszaad.

Labels:VeggieFamilie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)NotenPinda'sSesamzaadSojaMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

300 g

Aardappelen

2 tl

Paprikapoeder

2 stuks

Rode ui

2 stuks

Maanzaadbroodje

(BevatEi, Glutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Noten, Pinda's, Sesamzaad, Soja)

2 stuks

Tomaat

2 stuks

Wortel-pompoenburger

(BevatEi, Glutenbevattende granen)

10 g

Zonnebloempitten

50 g

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

25 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Bruine suiker

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Witte balsamicoazijn

2 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4240 kJ
Energie (kcal)1013 kcal
Vetten56.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten96 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels15 g
Eiwitten24 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakplaat met bakpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Zorg dat er nog ruimte in de oven is voor het broodje.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een flinke snuf zout en de rode ui in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak 2 - 3 minuten. Voeg de bruine suiker en 1/2 el roomboter per persoon toe, roer goed door en laat de rode ui op middellaag vuur in 10 minuten zacht worden. Schep regelmatig om. Houd op laag vuur warm tot serveren.

3

Bak het maanzaadbroodje 6 - 8 minuten mee in de oven met de aardappelen.

4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn met 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed.

5

Verhit de overige roomboter in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wortel-pompoenburger 2 - 3 minuten per kant. Voeg halverwege de zonnebloempitten toe aan de pan en bak mee met de burger.

6

Snijd het broodje open, smeer in met de helft van de aioli en leg de wortel-pompoenburger erop. Beleg de burger met de gekaramelliseerde rode ui en de geraspte cheddar. Serveer de aardappelen, de overige aioli en de tomatensalade ernaast.