Wildzwijnburger met kaas en uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en tomatensalade

Authentiek en boordevol smaak: Belgische klassiekers worden overal ter wereld én vooral graag in eigen keuken gesmaakt. Geniet van het beste van België met dit lekkere recept van eigen bodem.

Labels:
Familie
Allergenen:
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Tarwe
Soja
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

20 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

½ tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)951 kcal
Energie (kJ)3980 kJ
Vetten51.4 g
waarvan verzadigd17.6 g
Koolhydraten84.3 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels12.8 g
Eiwitten33.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in repen van maximaal 1 cm dik (zie Tip). Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de frieten 25 – 35 minuten in de oven.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 150 gram aardappelen per persoon. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Groenten bereiden
2

Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuif zout in 6 - 8 minuten zacht. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Haal de ui uit de pan en bewaar apart.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Dressing maken
3

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 4 minuten per kant (zie Tip). Verdeel in de laatste minuut de geraspte kaas over de burgers en laat smelten.

Tip: Bak de burger hoe jij hem het lekkerst vindt: bak hem korter voor een rode burger en langer voor een meer doorbakken burger.

Salade mengen
5

Meng in de saladekom de rucola, tomaat en de helft van de gebakken ui door de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Snijd de hamburgerbroodjes open en beleg elk broodje met 1 wildzwijnburger. Schep er 1 lepel uienchutney op en leg dan de overige gebakken ui erop. Serveer de salade erbij.