Verloren brood van brioche met frambozen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verloren brood van brioche met frambozen

Verloren brood van brioche met frambozen

met mascarpone en kaneel

Fan van zoetigheid? Dit verloren brood met mascarpone, frambozen en kaneel zijn een ware traktatie!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Frambozen

¾ tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2058 kJ
Energie (kcal)492 kcal
Vetten22.4 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers21.1 g
Vezels4.8 g
Eiwitten17.4 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Diep bord
Garde
Koekenpan

Instructies

1

Snijd het briochebroodje doormidden.

2

Voeg de suiker toe aan een diep bord. Klop in een ander diep bord de melk, eieren, kaneel en een snuifje zout met een garde.

3

Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Wentel ondertussen de briochesneetjes door het eimengsel en vervolgens door de suiker. Let op: laat de sneetjes niet in het eimengsel liggen, anders blijven ze te nat wordt het verloren brood niet krokant. Leg de briochesneetjes in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden (zie Tip).

Tip: De snelheid waarmee suiker karamelliseert is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Zet het vuur wat lager als de suiker te snel bruin wordt.

4

Verdeel het verloren brood over de borden. Serveer met de mascarpone en garneer met de frambozen. Bestrooi eventueel met wat extra kaneel (zie Tip).

Tip: Houd je van zoet? Besprenkel met wat honing!