Verloren brood van brioche met banaan en chocolade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verloren brood van brioche met banaan en chocolade

Verloren brood van brioche met banaan en chocolade

met mascarpone en pindakaas

Fan van zoetigheid? Dit verloren brood met mascarpone, banaan en chocoladevlokken zijn een ware traktatie!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Banaan

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

75 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Melkchocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ tl

Zout

½ el

Honing

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3137 kJ
Energie (kcal)750 kcal
Vetten37.1 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten79.6 g
waarvan suikers44 g
Vezels4.7 g
Eiwitten23 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Diep bord
Garde
Koekenpan

Instructies

1
  • Snijd het briochebroodje in sneetjes van 2 cm dik.
  • Pel de banaan en snijd in schijfjes (zie Tip).
  • Hak de chocoladedruppels grof. 

Tip: Met de bananen en eieren die je overhoudt, kun je de volgende dag banaan-eipannenkoekjes bakken!

2
  • Klop in een diep bord de melk, het ei, de suiker en een snuifje zout met een garde. 
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. 
  • Wentel ondertussen de briochesneetjes door het eimengsel. Let op: laat de sneetjes niet liggen in het eimengsel, want als het brood te nat is wordt het verloren brood niet krokant.
  • Leg de briochesneetjes in de pan en bak ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze stevig beginnen te worden.
4
  • Verdeel het verloren brood over de borden.
  • Serveer met de mascarpone en garneer met de banaan, chocoladedruppels en pindakaas.
  • Besprenkel met de honing.