Vegetarische bao buns met portobello
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Vegetarische bao buns met portobello

Vegetarische bao buns met portobello

met soja-omelet en zoetzure salade

Warm jij de bao buns op in een stoommandje? Gebruik dan kleine velletjes bakpapier zodat de bao's niet aan elkaar plakken.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

100 gram

Rodekool en wortel

80 gram

Portobello

¼ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

10 ml

Sojasaus

5 gram

Gezouten pinda's

3 stuk(s)

Bao broodje

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

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Voedingswaarden

Energie (kcal)599 kcal
Energie (kJ)2504 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten90.8 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels7.7 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Kom
Koekenpan

Instructies

Préparer
1

Préchauffez le four à 200 degrés.Coupez le concombre en bâtonnets de 3 cm de long et de 1/2 cm d'épaisseur pour qu'ils puissent tenir dans le bao bun. Dans le grand bol, mélangez le chou rouge et la carotte au concombre avec le vinaigre de vin blanc et le sucre.Coupez le portobello en lanières.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op het gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Cuire le portobello
2

Dans le wok ou la sauteuse, faites chauffer 1/4 cs d'huile de tournesol par personne à feu moyen-vif et cuire, lorsque l'huile est très chaude, le portobello 4 à 5 minutes. Salez et poivrez. Ajoutez 1/4 du sachet de sauce asiatique douce par personne. Mélangez bien et portez le feu à doux. Conservez au chaud jusqu'au service.

Tip: Hou je van pittig? Voeg dan een beetje sambal of sriracha toe aan de pan met portobello en zoete Aziatische saus.

Cuire l'omelette
3

Pendant ce temps, dans le bol, battez l'œuf avec la sauce soja et 1 cs d'eau par personne.Dans la poêle, faites chauffer 1/4 cs d'huile de tournesol par personne à feu vif et cuire 1 omelette fine pour 2 personnes. Pliez l'omelette à la sauce soja en deux lorsque l’œuf est cuit. Salez et poivrez. Découpez-en ensuite 2 parts par personne.Pendant ce temps, concassez les cacahuètes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus en breng je soja-omelet alleen op smaak met peper.

Servir
4

Enfournez les bao buns 1 à 2 minutes.Servez-les sur les assiettes. Laissez chacun les garnir de l'omelette, du portobello, des cacahuètes et d'un peu de légumes aigres-doux. Servez le reste de légumes aigres-doux en salade.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat en weinig verzadigd vet?