Varkensoester met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensoester met champignonroomsaus

Varkensoester met champignonroomsaus

met rijst en broccoli

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

100 gram

Broccoli

75 gram

Witte langgraanrijst

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensoester

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

50 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3378 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers7 g
Vezels6.8 g
Eiwitten40 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de varkensoester uit de koelkast, zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Bereid de bouillon (zie Tip). Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Gebruik dan groentenbouillon.

Rijst koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af als het nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 1 – 2 minuten. Voeg de champignons en 1 el bloem per persoon toe en bak 4 – 6 minuten. Blus af met de bouillon en 1 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip). Verlaag het vuur, voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer even door en laat de champignonsaus 12 – 15 minuten zachtjes inkoken.

Tip: De wittewijnazijn zorgt voor een licht zure smaak. Houd je hier niet zo van? Voeg dan de helft toe of laat de azijn helemaal achterwegen.

Broccoli koken
4

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de broccoli. Voeg de broccoli toe aan de pan met deksel en kook 5 - 7 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

Varkensoester bakken
5

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkensoester 3 minuten per kant.

Serveren
6

Verdeel de rijst, broccoli en varkensoester over de borden. Schenk een beetje champignonroomsaus over de varkensoester en serveer de rest van de champignonsaus ernaast.