Turkse Kisir is een frisse salade op basis van bulgur met verse kruiden en frisse tomaten. Wij serveren dit gerecht met een romige labne en knapperige pita broodjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
170 gram
Bulgur
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)3 stuk(s)
Tomaat
80 gram
Geroosterde groentendip
(BevatZwaveldioxide of sulfieten)10 gram
Verse bladpeterselie en munt
1 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Citroen
120 gram
Labne
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Sulfiet)2 stuk(s)
Pitabroodje
(BevatGlutenbevattende granen)½ stuk(s)
Botersla
1 stuk(s)
Kleine rode ui
1 el
Zonnebloemolie
250 ml
Groentebouillon
2 tl
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Bereid 175 ml bouillon per persoon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon, zet het vuur uit en laat de bulgur, afgedekt, 10 - 12 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de verse kruiden fijn. Snipper de ui.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui, Midden-Oosterse kruiden en de tomaten toe en bak 5 minuten. Hak de sla grof.
Bak de pita's in 6 – 8 minuten goudbruin in de oven, of toast de pita's in een broodrooster. Meng in een grote kom de bulgur met de tomatensaus, groentendip en de helft van de verse kruiden kruiden. Snijd de citroen in parten en pers 1/4 citroen per persoon uit. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Leg de sla op een bord. Leg daarop de bulgursalade. Garneer met de overige verse kruiden en citroen. Serveer met de pitabroodjes en de labne.