Perenplaattaart met crème fraîche, cranberry's en geschaafde amandelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Perenplaattaart met crème fraîche, cranberry's en geschaafde amandelen

Perenplaattaart met crème fraîche, cranberry's en geschaafde amandelen

+/- 10 porties | Bak het zelf met verse ingrediënten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

⅗ stuk(s)

Peer

0.21 tl

Gemalen kaneel

40 gram

Biologische zure room

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

4 gram

Amandelschaafsel

10 gram

Gedroogde cranberry's

Zelf toevoegen

⅖ el

Suiker

⅖ el

Bruine basterdsuiker

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1046 kJ
Energie (kcal)250 kcal
Vetten15 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten24 g
waarvan suikers14 g
Vezels0.5 g
Eiwitten3 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hoge kom
Grote kom
Mixer
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de peer in de lengte in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens elk stuk in drie lange dunne plakjes.
Vulling maken
2
  • Meng in een grote kom 1/3 zakje kaneel met de bruine suiker.
  • Voeg de plakjes peer toe aan de kom en meng door de kaneelsuiker.
  • Meng in een hoge kom de crème fraîche met de witte suiker. Klop de crème fraîche 30 seconden op met een garde of (hand)mixer. Hij hoeft niet helemaal stijf te zijn.
Taart maken
3
  • Rol het bladerdeeg uit en leg het op een bakplaat met bakpapier. Vouw de randen 1 cm naar binnen en druk aan met een natte vork.
  • Bestrijk het bladerdeeg met 1/3 van de crème fraîche - zorg dat je de randen vrij houdt.
  • Leg de perenplakjes erop en strooi het amandelschaafsel erover. Bestrijk de randen met een klein beetje melk.
  • Bak de taart 25 - 30 minuten in de oven. Strooi na 20 minuten de cranberry's over de peren en bak mee.
Serveren
4
  • Haal de plaattaart uit de oven als hij mooi goudbruin is.
  • Laat 5 minuten afkoelen en snijd in circa 10 stukken.
  • Garneer elk stuk met een lepel crème fraîche.