Steak met rodewijnsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met rodewijnsaus

Steak met rodewijnsaus

met appel-witloofsalade en Italiaans gekruide aardappelpartjes

Appels produceren een stofje waardoor ander fruit sneller gaat rijpen. Bewaar je de appels tussen de rest van je fruit? Let dan op dat het andere fruit wat sneller zal rijpen.

Allergenen:
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

200 gram

Aardappelpartjes

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

40 ml

Rode wijn

(Bevat Sulfiet)

0.17 zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Witloof

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat Melk (inclusief lactose), Mosterd)

30 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme runder- of groentebouillon

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3154 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten44.9 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten50.6 g
waarvan suikers14.4 g
Vezels11.7 g
Eiwitten31.8 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kleine steelpan
Aluminiumfolie
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak en boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de Italiaanse kruiden in 20 - 23 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

Saus maken
2

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el boter per persoon in een kleine steelpan op middelmatig vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de bouillon toe, breng opnieuw aan de kook en laat 5 - 10 minuten reduceren (zie Tip).

Tip: Laat langer reduceren of voeg 1/2 tl bloem per persoon toe en meng goed door voor een dikkere saus.

Steak bakken
3

Verhit 1 el boter per persoon in een pan op hoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

Snijden
4

Snijd ondertussen de onderkant van de witloofstronken en snijd de witloof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witloof in dunne ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in schijfjes.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de witloof en de appel met de yoghurtdressing. Breng op smaak met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en veldsla erdoorheen. 

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Snijd de steak tegen de draad in in dunne sneetjes en leg naast de aardappelpartjes. Schenk de rodewijnsaus over het vlees. Serveer met de appel-witloofsalade.