HelloFresh
topBanner
Spaghetti met champignonroomsaus en spekjes

Spaghetti met champignonroomsaus en spekjes

met portobello, pecorino en verse krulpeterselie

Lees meer

.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Sjalot

125 g

Champignons

2 stuks

Portobello

180 g

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

60 g

Spekblokjes

½ stuks

Citroen

10 g

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Geraspte pecorino

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3238 kJ
Energie (kcal)774 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Grote hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de portobello in lange dunne repen. Kook de spaghetti, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af maar bewaar het kookvocht.

2

Verhit een grote hapjespan zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Rasp ondertussen de schil van een citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de portobello 3 - 4 minuten. Voeg de sjalot en de knoflook toe en roerbak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg de spaghetti, de spekblokjes en de kookroom toe aan de hapjespan met de champignons. Verhoog het vuur en roerbak 3 - 4 minuten, zodat de saus indikt.

5

Verwijder de hapjespan van het vuur. Voeg per persoon 1/2 tl citroenrasp, 1 el citroensap en 1/2 el roomboter, de helft van de krulpeterselie en de helft van de pecorino toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

6

Verdeel de spaghetti over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en de pecorino.