Linguine met champignonroomsaus en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met champignonroomsaus en spekjes

Linguine met champignonroomsaus en spekjes

met portobello, pecorino en verse krulpeterselie

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

60 gram

Champignons

1 stuk(s)

Portobello

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

30 gram

Spekblokjes

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3236 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers7 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de linguine Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de portobello in lange dunne repen. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af maar bewaar het kookvocht.

Raspen en snijden
2

Verhit een grote hapjespan zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Rasp ondertussen de schil van een citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

Champignons bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de portobello 3 - 4 minuten. Voeg de sjalot en de knoflook toe en roerbak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Roerbakken
4

Voeg de linguine, de spekblokjes en de kookroom toe aan de hapjespan met de champignons. Verhoog het vuur, voeg het achtergehouden kookvocht toe en roerbak 3 - 4 minuten, zodat de saus indikt.

Afwerken
5

Verwijder de hapjespan van het vuur. Voeg per persoon 1/2 tl citroenrasp, 1 el citroensap en 1/2 el roomboter, de helft van de krulpeterselie en de helft van de pecorino toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de linguine over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en de pecorino.