HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpaghetti Integrale Met Varkenssaucijs
topBanner
Spaghetti integrale met varkenssaucijs

Spaghetti integrale met varkenssaucijs

Met zwarte-olijventapenade en oude kaas

Lees meer

Een snelle spaghetti doet het doordeweeks altijd goed! De varkenssaucijs en de olijventapenade zorgen voor veel smaak in dit gerecht. Heb je meer tijd, laat de saus dan op laag vuur pruttelen zoals toegelicht in de tip.

Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

250 gram

Champignons

2 stuk(s)

Pruimtomaat

2 tl

Gedroogde rozemarijn

80 gram

Zwarte-olijventapenade

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Geraspte oude kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Varkenssaucijs

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3912 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels11 g
Eiwitten41 g
Zout2.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snijd ondertussen de varkenssaucijs in plakken van ongeveer 1 cm (zie tip). Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de champignons in plakken en snijd de tomaat klein.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de knoflook en saucijs 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg de courgette, champignons en rozemarijn toe aan de wok of hapjespan en bak 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak nog 7 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg de spaghetti, de zwarte-olijventapenade en de helft van de oude kaas toe aan de groentesaus. Roerbak nog 1 – 2 minuten.

6

Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de overige oude kaas.