Spaghetti integrale met varkenssaucijs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti integrale met varkenssaucijs

Spaghetti integrale met varkenssaucijs

Met zwarte-olijventapenade en oude kaas

Een snelle spaghetti doet het doordeweeks altijd goed! De varkenssaucijs en de olijventapenade zorgen voor veel smaak in dit gerecht. Heb je meer tijd, laat de saus dan op laag vuur pruttelen zoals toegelicht in de tip.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 tl

Gedroogde rozemarijn

40 gram

Zwarte-olijventapenade

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Varkenssaucijs

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3912 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels11 g
Eiwitten41 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Spaghetti koken
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de varkenssaucijs in plakken van ongeveer 1 cm (zie tip). Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Snijd de champignons in plakken en snijd de tomaat klein.

Saucijs bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de knoflook en saucijs 4 – 5 minuten op middelhoog vuur.

Saus maken
4

Voeg de courgette, champignons en rozemarijn toe aan de wok of hapjespan en bak 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomaat toe en bak nog 7 – 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
5

Voeg de spaghetti, de zwarte-olijventapenade en de helft van de oude kaas toe aan de groentesaus. Roerbak nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de overige oude kaas.