Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

Maaltijdsoep met zoete aardappel en paprika

met zure room en bierbostelbroodje

Wist je dat bierbostel een bijproduct is van de bierbrouwerij? Het bestaat uit het gedroogde velletje van de gerst - een eiwitrijke toevoeging aan je broodje.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Spelt
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Bierbostelbroodje

(Bevat Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

400 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2719 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten17.6 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten93.4 g
waarvan suikers22 g
Vezels26.2 g
Eiwitten19.4 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in schijfjes van 1 cm dik. Schil zowel de gewone als de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Vervang dan de helft van de bouillon door kokend water of kies voor natriumarme bouillon.

Soep koken
2

Verhit de boter in een soeppot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de wortel, de gewone en zoete aardappelen en de paprika toe en bak nog 3 minuten. Voeg de bouillon toe, dek de pot af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Weetje: Aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat de zoete variant ook veel vitamine A bevat? Goed voor je ogen en afweersysteem.

Broodje afbakken
3

Bak ondertussen het bierbostelbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Soep pureren
5

Haal de soeppot van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten, garneer met de zure room en serveer met het bierbostelbroodje.