Loaded soft taco's met varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded soft taco's met varkenshaas

Loaded soft taco's met varkenshaas

met koolsla, avocadosalsa en zelfgemaakte kaasdip

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Allergenen:
Tarwe
Sulfiet
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Barbecuesaus

(Bevat Sulfiet, Mosterd)

100 gram

Witte kool en wortel

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Avocado

¼ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Limoen

40 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groene peper

5 gram

Verse koriander en munt

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

100 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Bloem

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5073 kJ
Energie (kcal)1213 kcal
Vetten69.2 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten90.8 g
waarvan suikers23.3 g
Vezels12.4 g
Eiwitten52.6 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Rasp
Kom
Bord
Koekenpan met deksel
Large Frying Pan
Garde
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en pers de limoen uit.

Koolsla maken
2

Meng in een kom de witte kool en wortel met de helft van de limoenrasp en per persoon: 1 el mayonaise en 1 tl limoensap. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes samen met de volledige koriandertakjes fijn. Meng de helft van de verse kruiden door de koolsla en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Avocadosalsa maken
3

Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper fijn. Meng in een kom de avocado met het groene gedeelte van de lente-ui, de helft van de groene peper en het overige limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
4

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur. Verwarm de tortilla's 1 minuut per kant en leg ze op een bord met een afwasdoek eroverheen om ze warm te houden (zie Tip). Verhit ondertussen 1 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaas en het witte gedeelte van de lente-ui toe en bak 3 - 6 minuten. Laat ondertussen de mais uitlekken. Bak de laatste minuut de mais en barbecuesaus mee met het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur vervolgens uit en houd afgedekt warm.

Tip: Kook je voor meerdere personen? Gebruik dan 2 pannen of warm de mini-tortilla's 2 - 3 minuten op in de oven op 200 graden.

Kaassaus maken
5

Zet 100 ml melk per persoon klaar. Verhit 1/2 el boter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer goed door met een garde tot een glad geheel. Voeg de geraspte kaas toe en meng goed door tot alles is gesmolten. Voeg de overige groene peper toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng goed door en zet vervolgens het vuur uit.

Serveren
6

Vul de tortilla's met de koolsla, het vlees en de avocadosalsa. Besprenkel met de kaassaus en garneer met de overige verse kruiden en limoenrasp.