Bulgur met avocadodip en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met avocadodip en witte kaas

Bulgur met avocadodip en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en cranberry's

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ tl

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paprika

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

175 ml

Water

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2549 kJ
Energie (kcal)609 kcal
Vetten24.5 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers14 g
Vezels20.7 g
Eiwitten19.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pot met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Snijd de komkommer, paprika en tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Bulgur koken
2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de komkommer, de wittewijnazijn en 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Groenten bakken
3

Verhit ondertussen een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde pan zonder olie en bak de ui en paprika met een flinke snuif zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig zodat de ui en paprika niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en bak de ui en paprika 6 - 8 minuten.

Garnering voorbereiden
4

Ris de blaadjes van de munt en snijd in dunne reepjes. Hak de peterselie grof. Verkruimel de witte kaas. 

Salade maken
5

Voeg de bulgur, de ui en paprika en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocadodip, het amandelschaafsel, de witte kaas, de gedroogde cranberry's en de rode peper. Strooi de overige verse kruiden erover en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.