Romige linguine met broccoli en kipfiletstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige linguine met broccoli en kipfiletstukjes

Romige linguine met broccoli en kipfiletstukjes

met geitenkaas, walnootstukjes en semi-gedroogde tomaatjes

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 tl

Gedroogde oregano

100 gram

Kipfiletstukjes

2 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Belegen geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

75 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3743 kJ
Energie (kcal)895 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels12 g
Eiwitten47 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

.
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

.
2

Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel.Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

.
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en bak 6 - 8 minuten mee.Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng op smaak met peper en zout.

.
4

Verdeel de pasta over de borden. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes (zie TIP).