Roerei is niet alleen geschikt als ontbijt. Het is ook een heerlijke basis voor je avondeten. Combineer het met wat salade, feta, gebakken aardappeltjes en mayonaise. De feta en aardappels zorgen voor de bite, de salade maakt het lekker fris en de mayonaise en roerei geven het gerecht de nodige eiwitten en smeuïgheid.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Vastkokende aardappelen
½ stuk(s)
Komkommer
1.5 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Bosui
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Mesclun
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.
Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.
Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.
Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.