HelloFresh
topBanner
Rijkgevulde salade met varkensfilet, peer en blauwe kaas

Rijkgevulde salade met varkensfilet, peer en blauwe kaas

met spek, sperziebonen en een bierbostelbroodje

Premium
Lees meer

Wist je dat Danablu een beschermde status heeft? Het mag enkel in Denemarken gemaakt worden, van Deense koemelk.

Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiGlutenbevattende granenNotenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

150 g

Sperziebonen

2 stuks

Peer

180 stuks

Gele paprika

100 g

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Bierbostelbroodje

(BevatMelk (inclusief lactose), Ei, Glutenbevattende granen, Noten, Sesamzaad, Soja)

20 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

240 g

Varkensfilet

50 g

Ontbijtspek

100 g

Salademix met sojabonen

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 tl

Mosterd

2 tl

Honing

2 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4029 kJ
Energie (kcal)963 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers27.0 g
Vezels15 g
Eiwitten54 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Koekenpan
Keukenpapier
Aluminiumfolie
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer met schil in parten. Snijd de gele paprika in dunne repen. Verbrokkel de Danablu.

2

Zorg dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de boontjes afkoelen.

3

Bak het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verhit een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Dep de varkensfilet droog met keukenpapier en smeer aan een kant in met 1 tl mosterd per persoon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de walnoten op middelhoog vuur en bak de varkensfilet in 2 - 3 minuten per kant gaar. Bak het ontbijtspek tegelijk mee tot het krokant is. Haal beide uit de pan en laat de varkensfilet rusten onder aluminiumfolie tot je gaat serveren.

5

Meng in een saladekom per persoon: 1 tl honing, 1 tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout tot een gladde dressing. Meng er de sperziebonen, gemengde salade en paprikareepjes doorheen.

6

Schep de salade op het bord en garneer met de peer, Danablu, gebakken ontbijtspek en walnootstukjes. Snijd de varkensfilet in dunne plakken en leg ernaast. Serveer met het bierbostelbroodje.