BestellenCadeaubon
Portobello uit de oven met verse rozemarijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Portobello uit de oven met verse rozemarijn

Portobello uit de oven met verse rozemarijn

Met zachte geitenkaas, knapperige walnoten en zoete honing

De portobello is misschien wel de mooiste champignon die er is. Het is een uitvergrote versie van de kastanjechampignon en door de forse afmeting is de portobello geschikt om te vullen. Wij doen dat met geitenkaas. Even in de oven en je hebt, naast een heerlijk gerecht, ook nog een prachtig plaatje.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Roseval aardappelen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Portobello

50 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2883 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Oven
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen (roseval) grondig, snijd de aardappelen in de lengte doormidden en daarna in lange smalle parten. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen met de helft van de rozemarijn, peper en zout, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelmatig vuur. Haal in de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

Snijd de courgette in dunne plakken.
2

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en snijd de courgette in dunne plakken.

Bedek de portobello met de geitenkaas.
3

Leg de courgette en rode ui op een bakplaat met bakpapier. Leg de portobello er met de open kant naar boven bij en vul de portobello met geitenkaas. Besprenkel met de olijfolie en honing en bestrooi met de overige rozemarijn, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

4

Hak ondertussen de walnoten grof. Strooi de walnoten na 10 minuten over de bakplaat met groenten.

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden.
5

Verdeel de aardappelen en portobello met ovengroenten over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

6

Servez les pommes de terre et les portobellos accompagnés des légumes cuits au four sur les assiettes. Garnissez de persil et aspergez à souhait d’huile d’olive vierge extra.