Gepofte aardappelblokjes met spek, zure room en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepofte aardappelblokjes met spek, zure room en kaas

Gepofte aardappelblokjes met spek, zure room en kaas

met ingemaakte rode puntpaprika en little gem

Het kleine broertje van romaine is little gem. De iets zoetere smaak en stevigere crunch passen perfect bij dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Klimaatbewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

50 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Little gem

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

2.5 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2828 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten58.8 g
waarvan suikers17 g
Vezels10.9 g
Eiwitten20.1 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Bakplaat
Aluminiumfolie
Steelpan
Koekenpan
Saladekom
Kom

Instructies

Aardappelblokjes poffen
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in blokjes (zie Tip). Scheur 1 vel aluminiumfolie per persoon af van 30 bij 30 cm. Leg de aardappelblokjes erop en meng met de roomboter, peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 30 - 35 minuten in de oven.

Tip: Je snijdt de aardappelen zodat ze sneller gaar zijn.

Inmaken
2

Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Verhit per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een flinke snuif zout in een steelpan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur. Voeg de puntpaprika toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken en snijden
3

Snijd de ui in halve ringen. Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes en ui in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de bieslook fijn.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, komkommer en de helft van de bieslook door deze vinaigrette. 

Aardappelen afmaken
5

Meng in een kom 3/4 van de geraspte kaas, de zure room, de overige bieslook, peper en zout. Open de gepofte-aardappelpakketjes en verdeel het zure-roommengsel erover. Leg de gevulde aardappelpakketjes op de bakplaat, verdeel de overige geraspte kaas eroverheen en bak nog 4 - 6 minuten in de oven, of tot ze mooi goudbruin zijn (zie Tip).

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan aan om de aardappelen te gratineren.

Serveren
6

Leg de aardappelblokjes op een bord. Garneer met de spekreepjes en gebakken ui en serveer met de ingemaakte puntpaprika en de salade.