HelloFresh
topBanner
Polpettone gevuld met mozzarella

Polpettone gevuld met mozzarella

met pasta, gestoofde paprika en broccolini

Bourgondisch
Lees meer

.

Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

½ stuks

Ui

10 g

Vers basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Scharrelei

(BevatEi)

3 tl

Italiaanse kruiden

1 stuks

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuks

Gele paprika

1 stuks

Rode paprika

180 g

Orecchiette

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Broccolini

100 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

20 g

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

300 g

Gemengd gekruid gehakt

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

½ tl

Zout

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)7222 kJ
Energie (kcal)1726 kcal
Vetten107.0 g
waarvan verzadigd39.0 g
Koolhydraten104 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels11 g
Eiwitten80 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakpapier
Ovenschaal
Aluminiumfolie
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui zeer fijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Meng het gehakt in een kom met per persoon: 1/2 ei, 1/4 tl zout, de panko, ui, Italiaanse kruiden, de helft van de knoflook en de helft van het basilicum. Rol het gehakt uit, plaats de bol mozzarella in het midden en vouw het gehakt eromheen dicht. Kneed tot een platte bol en zorg dat er geen openingen zijn.

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met een flinke snuf zout voor de pasta. Smeer de polpettone in met 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de polpettone in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak 25 – 30 minuten in de oven. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal. Snijd ondertussen de rode en gele paprika in reepjes.

3

Kook de orecchiette, afgedekt, in 10 –12 minuten beetgaar in een pan met deksel.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan met deksel. Bak de paprikareepjes, afgedekt, met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon in 10 – 12 minuten zacht. Meng de broccolini op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en de overige knoflook. Breng op smaak met peper en zout en bak 10 – 12 minuten mee in de oven met de polpettone.

5

Giet de pasta af, stort terug in de pan en voeg er de pesto, slagroom en de helft van de Italiaanse kaas aan toe. Verwarm de pasta nog 4 – 5 minuten in de pan met deksel op laag vuur. Verwarm ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het amandelschaafsel kort goudbruin.

6

Schep de pasta in een grote schaal en leg de polpettone hierop. Garneer met de rest van de Italiaanse kaas. Serveer de broccolini in een schaal en garneer deze met de geschaafde amandelen. Garneer de gestoofde paprika met het overige basilicum.