Mexicaanse ovenschotel met kidneybonen en cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse ovenschotel met kidneybonen en cheddar

Mexicaanse ovenschotel met kidneybonen en cheddar

Van pittige peper tot zoete bataat, zilte kaas en frisse balsamicoazijn; heerlijke smaken samen in een ovenschaal vol groenten! Je bedekt de schotel met tacoschelpen en cheddar en zet het nog even in de oven voor een heerlijk krokante laag!

Labels:
Veggie
Pittig
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Groene peper

200 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Wortel

1 tl

Gemalen komijnzaad

⅓ stuk(s)

Tomatenpuree

½ stuk(s)

Rode kidneybonen

2 stuk(s)

Tacoschelpen

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)691 kcal
Energie (kJ)2891 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0 g
Vezels23 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Wok met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Snijd de groenten
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Schil of was de bataat grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat, paprika en peen klein.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en helft van de groene peper 2 minuten op laag vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de gemalen komijnzaad toe.

Bak de groenten
3

Voeg vervolgens de bataat, tomaat, paprika, peen en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur.

4

Voeg de kidneybonen, met vocht, en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en laat, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

5

Vet ondertussen een ovenschaal in met de overige olijfolie.

Verkruimel de tacoschelpen
6

Doe het groentemengsel in de ovenschaal. Verkruimel de tacostukken erover, druk voorzichtig aan en bestrooi met de cheddar. Bak 7 - 8 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en de taco’s knapperig zijn.

Garneer met de groene peper
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige groene peper.