Flatbreadpizza's met gekruid varkensgehakt en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Flatbreadpizza's met gekruid varkensgehakt en mozzarella

Flatbreadpizza's met gekruid varkensgehakt en mozzarella

met paprika, tomatensaus en basilicum

Kook je dit recept later in de week? Bewaar je flatbreads dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

100 gram

Passata

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3855 kJ
Energie (kcal)921 kcal
Vetten41.2 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels8 g
Eiwitten45.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden en gehakt bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.
Saus maken
2
  • Bak in dezelfde sauteerpan de ui, knoflook en de Italiaanse kruiden 2 - 3 minuten.
  • Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 1 el water (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat, afgedekt, 5 - 6 minuten sudderen.
  • Snijd ondertussen de paprika in reepjes. Scheur de mozzarella grof.

Tip: Heb jij graag wat meer saus op je pizza? Voeg dan 1 el water per persoon extra toe.

Pizza maken
3
  • Leg de flatbreads op een bakplaat met bakpapier.
  • Smeer in met de tomatensaus en verdeel het gehakt, de paprika, de mozzarella en de kaas erover (zie Tip).
  • Bak de flatbreadpizza's 7 - 8 minuten in de oven.
  • Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mozzarella. De overige mozzarella kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of gebruiken om je boterham mee te garneren.

Serveren
4
  • Verdeel de pizza's over de borden.
  • Garneer met het verse basilicum en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.