.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse bladpeterselie
80 gram
Portobello
100 gram
Rodekool en wortel
1 stuk(s)
Biologisch wit broodje met roggedesem
4 stuk(s)
Ei
25 gram
Blauwekaasblokjes
1 el
[Plantaardige] boter
¼ tl
Mosterd
1.5 el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
¼ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. Snijd de portobello in plakken.Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.
Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven.Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen. Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak in 4 minuten de portobello met de knoflook, peper en zout gaar en bruin. Verkruimel de danablu boven de omelet.
Tip: Je hoeft de omelet niet om te draaien. Zodra de bovenkant is gestold is hij klaar.
Snijd het broodje doormidden. Snijd de omelet door de helft en verdeel over de broodjes. Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet.Serveer de broodjes met de overige coleslaw.