Wist je dat het Engelse woord coleslaw een verbastering van het Nederlandse koolsla is? Vandaag maak je zelf een vinaigrette voor de coleslaw. Het zuur in de vinaigrette maakt de rauwe kool zacht en lekker fris, heerlijk bij de pittige blauwe kaas. Kortom, niet zomaar een broodje omelet!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Gousse d'ail
2.5 g
Persil plat frais
80 g
Portobello
100 g
Chou rouge et carotte
1 pièce(s)
Pain bio au levain de seigle
4 pièce(s)
Œuf
25 g
Dés de fromage bleu
1 cs
Beurre [végétal]
¼ cc
Moutarde
1.5 cs
Huile d'olive vierge extra
½ cs
Vinaigre de vin blanc
¼ cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en hak de verse bladpeterselie grof. Snijd de portobello in plakken.Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, mosterd, honing, peper en zout tot een dressing.
Voeg de rodekool en wortel toe aan de saladekom, meng goed en bewaar apart. Bak het zuurdesembrood 8 minuten in de oven.Kluts de eieren met een vork in een kom en meng er de bladpeterselie, peper en zout door.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur, voeg het eimengsel toe en bak in 6 - 7 minuten 1 omelet per 2 personen. Verhit in een andere koekenpan de overige roomboter op hoog vuur en bak in 4 minuten de portobello met de knoflook, peper en zout gaar en bruin. Verkruimel de danablu boven de omelet.
Conseil: Inutile de retourner l’omelette : elle est prête dès que le dessus n'est plus baveux.
Snijd het broodje doormidden. Snijd de omelet door de helft en verdeel over de broodjes. Leg de plakken portobello en een klein deel van de coleslaw op de omelet.Serveer de broodjes met de overige coleslaw.