Vispakketje van schelvis met zeekraal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vispakketje van schelvis met zeekraal

Vispakketje van schelvis met zeekraal

Met tomaat, aardappelpuree en dille

Zeekraal is een groente die op zilte of brakke grond groeit, bijvoorbeeld aan de rand van de zee. Deze knapperige plant is het lekkerst als je hem rauw eet of kort bakt. Zeekraal heeft een zilte smaak, extra zout toevoegen is dus meestal niet nodig. Was deze zeegroente niet in kraanwater; de groente kan smaak en textuur verliezen omdat het zout water gewend is. Lees er meer over op onze blog.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Schelvisfilet

(Bevat Vis)

65 gram

Zeekraal

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2351 kJ
Energie (kcal)562 kcal
Vetten24 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

snijden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

vis
2

Snijd ondertussen de tomaat in plakken. Dep de schelvis droog met keukenpapier en leg elk stuk schelvis op 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg er dakpansgewijs de tomaat op. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Vouw het vispakketje goed dicht en bak 11 – 13 minuten in de oven.

dille
3

Maak ondertussen de zeekraal schoon met keukenpapier. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de dille fijn en bewaar apart. Snijd de citroen in partjes.

zeekraal
4

Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zeekraal toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper.

stampen
5

Stamp de aardappelen tot een fijne puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Meng vervolgens de helft van de dille door de puree en breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de zeekraal en aardappelpuree over de borden. Garneer de puree met de overige dille en serveer met het vispakketje en de citroenpartjes.