Roerei met tomaat en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerei met tomaat en feta

Roerei met tomaat en feta

met gebakken aardappelen en een frisse salade

FLAG:

Roerei als avondeten? Ja, zeker! Deze vitaminebom is een heerlijke basis voor elke maaltijd.

Roerei is niet alleen geschikt als ontbijt. Het is ook een heerlijke basis voor je avondeten. Combineer het met wat salade, feta, gebakken aardappeltjes en mayonaise. De feta en aardappels zorgen voor de bite, de salade maakt het lekker fris en de mayonaise en roerei geven het gerecht de nodige eiwitten en smeuïgheid.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

0.64 stuk(s)

Lente-ui

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

4 stuk(s)

Ei

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)862 kcal
Energie (kJ)3605 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers8 g
Vezels10.7 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Deksel
Wok of hapjespan
Saladekom
Koekenpan
Kom

Instructies

Cuire les pommes de terre
1

Épluchez les pommes de terre ou lavez-les bien. Taillez-les en quartiers. Dans le wok ou la sauteuse, faites chauffer l’huile de tournesol et faites-les cuire 25 à 35 minutes à couvert et à feu moyen-vif. Retirez le couvercle après 20 minutes. Remuez régulièrement, puis salez et poivrez.

Couper
2

Pendant ce temps, coupez le concombre en demi-rondelles. Taillez les tomates en dés et les oignons nouveaux en fines rondelles. Émiettez la feta.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat?

Préparer la salade
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en mélangeant l’huile d’olive vierge extra et le vinaigre de vin blanc. Salez et poivrez. Ajoutez le concombre et le mesclun ainsi que la moitié de la feta et des tomates.

Cuire les légumes
4

Faites chauffer le beurre dans la poêle et revenir les oignons nouveaux et le reste des tomates 3 à 4 minutes.

Cuire les œufs
5

Pendant ce temps, battez les œufs à la fourchette dans le bol, puis salez et poivrez. Ajoutez-les à la poêle contenant les tomates et parsemez du reste de feta, puis laissez-les prendre en remuant.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei, is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Servir
6

Servez les œufs brouillés sur les assiettes avec les pommes de terre rissolées, la mayonnaise et la salade.