BestellenCadeaubon
Milde viscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Milde viscurry

Milde viscurry

met volkoren noedels en broccoli

Koolvis is rijk aan jodium, wat goed is voor je schildklier, stofwisseling en de groei van kinderen. Genoeg vis eten is dus de boodschap!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Vis
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

180 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat Vis)

75 ml

Kokosmelk

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe, Gluten)

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Thais basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2586 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Energie (kJ)2586 kJ
Energie (kcal)618 kcal
Vetten29.4 g
Vetten29.4 g
waarvan verzadigd13.9 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten53.4 g
Koolhydraten53.4 g
waarvan suikers10.5 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels11.1 g
Vezels11.1 g
Eiwitten32.9 g
Eiwitten32.9 g
Zout3.7 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 225 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het Thaise basilicum grof en bewaar apart.
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.
  • Snijd de wortel in dunne halve plakken.
Currybasis maken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook en de currykruiden toe. Bak 2 – 3 minuten.
  • Dep ondertussen de koolvis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng de koolvis op smaak met peper en zout.
  • Schuif de kruiden naar één kant van de pan en leg de koolvisstukjes aan de andere kant van de hapjespan. Bak 2 minuten per kant. Schep de koolvis uit de pan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, vissaus, suiker, wortel en broccoli toe aan de hapjespan en laat, afgedekt, 5 minuten stoven (zie Tip 1). De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg de noedels af. Haal het deksel van de pan en voeg de noedels toe. Kook 3 – 4 minuten zonder deksel. Roer los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te snel droogkookt (zie Tip 2). Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de vissaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen. 

Tip 2: Is de curry nog te waterig? Laat dan zonder deksel 5 minuten stoven.

Serveren
4
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Knijp het sap van 1 limoenpartje over het gerecht en serveer het andere partje aan tafel.
  • Garneer met het Thaise basilicum.