Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

Midden-Oosters gekruide tomaten met kikkererwten

met yoghurt-komkommersalade en naanbrood

Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

½ stuk(s)

Tomaat

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Komkommer

1 blik(ken)

Kikkererwten

¼ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Naanbrood

75 gram

Buffelyoghurt

Zelf toevoegen

2 tl

Rodewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2481 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers17 g
Vezels10.7 g
Eiwitten19 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Serveerschaal
Kom
Vergiet
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Mariner les tomates
1

Préchauffez le four à 180 degrés. Taillez les tomates à chair ferme et les tomates prunes en rondelles de 1/2 cm. Coupez les tomates cerises en deux, voire en quatre pour les plus grosses.Disposez toutes les tomates sur le plat de service. Ajoutez, par personne, 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra, 1 cc d’épices du Moyen-Orient, 1 cc de za'atar ainsi que du sel et du poivre. Laissez les saveurs se libérer jusqu’au service.

Tip: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Couper
2

Taillez le concombre en dés. Égouttez les pois chiches dans la passoire. Émincez l’échalote. Ciselez le persil plat et les feuilles de menthe finement. Dans le bol, mélangez les pois chiches avec, par personne: 2 cc de vinaigre de vin rouge, 1/2 cs d’huile d’olive vierge extra, 1/8 cc de sel, l’échalote, le reste du za'atar et la moitié du persil plat. Écrasez les pois chiches grossièrement à la fourchette et mélangez bien.

Tip: Kikkererwten zijn zeer voedzaam. Ze zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand. Kikkererwten bevatten wel 4 - 5 keer meer vitamine E dan elke andere peulvrucht.

Cuire les naans
3

Coupez les naans en pointes et disposez-les sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé. Enfournez-les 4 à 6 minutes. Dans le bol, mélangez le yaourt de bufflonne, le concombre, la menthe, le reste du persil plat et d'épices du Moyen-Orient ainsi que du sel et du poivre.

Servir
4

Servez les tomates marinées sur les assiettes. Présentez les pois chiches écrasés à côté. Accompagnez le tout de la salade de concombre au yaourt et des pointes de naan. Arrosez d’un filet d’huile d’olive vierge extra si vous le souhaitez.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat en weinig verzadigd vet? Daarnaast is het rijk aan vezels, ijzer, calcium en vitamine E.