Mexicaanse taco's met tonijn met friszoete ijsbergsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaanse taco's met tonijn met friszoete ijsbergsalade

Mexicaanse taco's met tonijn met friszoete ijsbergsalade

Accompagnés d'une salade iceberg fraîche et sucrée

Deze Mexicaanse taco’s maak je met gestoofde tomaten, bonen en friszoete ijsbergsla. De speciale twist in dit recept is het gebruik van vis in plaats van vlees.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Tomaat

2 tl

Gerookt paprikapoeder

½ blik(ken)

Bonen

3 stuk(s)

Tacoschelpen

40 gram

IJsbergsla en veldsla

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2138 kJ
Energie (kcal)511 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels16 g
Eiwitten24 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom

Instructies

Snijd de tomaat klein.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat klein.

Bak de bataat met het grootste deel van de tomaat.
2

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de bataat met het grootste deel van de tomaat 1 minuut op middelhoog vuur.

Voeg het gerookte paprikapoeder en de zwarte bonen toe.
3

Voeg het gerookte paprikapoeder en de zwarte bonen, inclusief de helft van het vocht, toe aan de wok of hapjespan en stoof de saus, afgedekt, 8 minuten op middellaag vuur.

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier.
4

Verdeel ondertussen de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm de tacoschelpen 5 minuten in de oven. Meng in een saladekom de overige tomaat met de ijsbergsla, de helft van de zwarte balsamicoazijn, extra vierge olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de tonijn en de zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan.
5

Laat de tonijn uitlekken. Voeg de tonijn en de overige zwarte balsamicoazijn toe aan de wok of hapjespan en breng de saus op smaak met peper en zout.

Vul de taco's met de saus en serveer met de friszoete ijsbergsalade.
6

Verdeel de tacoschelpen over de borden. Vul de taco's met de saus en serveer met de friszoete ijsbergsalade.