American pancakes met mascarpone
2 porties | met zelfgemaakte frambozensaus en honing
Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.
Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
150 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe, Gluten)
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
250 ml
Karnemelk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Frambozen
15 gram
Aardbeienconfituur
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Pinda's, Noten)
½ zakje(s)
Bakpoeder
(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Lupine, Melk (inclusief lactose))
100 gram
Mascarpone
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Honing
½ stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
2 el
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Kluts de eieren in een kom. Voeg 250 ml karnemelk toe en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
- Weeg 150 g bloem af. Voeg de bloem, 1/2 zakje bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe aan een andere kom.
- Pers de citroen uit boven een kleine kom.
- Spatel de opgeklopte eieren en karnemelk door het bloemmengsel. Voeg 1 el citroensap toe en meng goed door elkaar.
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.
- Voeg ondertussen de jam en frambozen toe aan een steelpan met 4 el water en 1 el suiker.
- Laat 2 - 3 minuten sudderen op middelhoog vuur, totdat er stroperige saus ontstaat.
- Stapel de pancakes op een serveerschaal en verdeel de frambozensaus erover.
- Serveer met de mascarpone en de honing (zie Tip).