topBanner
Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

Luxe bowl met kabeljauw-tempura en mango

met rijst, sojabonen, zeewiersalade en limoenmayonaise

Wereldkeuken
Lees meer

Tempura is een gerecht uit de Japanse keuken. Het wordt gemaakt van garnalen, tofu en veel verschillende groenten. In dit recept maak je ze van kabeljauw en serveer je er een heerlijk fris dipsausje bij van limoen en mayonaise.

Allergenen:EiMosterdVisGlutenbevattende granenTarweSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Jasmijnrijst

100 gram

Rodekool, witte kool en wortel

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Sojabonen

50 gram

Zeewiersalade

(BevatGlutenbevattende granen, Tarwe, Soja, Sesamzaad)

10 gram

Sesamzaad

(BevatSesamzaad)

120 ml

Water

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

3 el

Wittewijnazijn

4 tl

Suiker

150 ml

Zonnebloemolie

140 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5238 kJ
Energie (kcal)1252 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten143 g
waarvan suikers23.0 g
Vezels8 g
Eiwitten55 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Kom
Koekenpan
Keukenpapier
Grote kom
Diep bord
Bord
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Vul een kleine kom met 60 ml water per persoon en leg deze in de vriezer. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

2

Meng in een kom per persoon: 1 1/2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Meng de rode kool, witte kool en wortel erdoor en zet apart. Schep regelmatig om, zodat de smaken goed intrekken.

3

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pers de limoen uit. Snijd de komkommer in blokjes. Meng de mayonaise in een kleine kom met per persoon: 1/2 tl limoensap en 1 tl suiker. Voeg eventueel meer limoensap toe als je van zuur houdt. Breng op smaak met peper en zout.

4

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd in stukken van 2 bij 2 cm. Breng op smaak met peper en zout. Meng in een diep bord 20 g bloem per persoon met een flinke snuf zout. Haal de kleine kom met koud water uit de vriezer. Maak in een grote kom een beslag van per persoon: 1/2 ei, 60 ml ijswater en 50 g bloem. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

5

Controleer of de koekenpan met olie goed heet is. Leg een bord met keukenpapier klaar, om de tempura na het bakken op te laten uitlekken. Haal de blokjes kabeljauw eerst door de bloem en zorg dat de blokjes rondom bedekt zijn. Haal de kabeljauw vervolgens door het beslag en leg ze voorzichtig in de olie (pas op voor spetters!). Bak de kabeljauw 3 - 4 minuten per kant, of tot hij een goudbruin korstje heeft.

6

Verdeel de jasmijnrijst over diepe borden of kommen. Leg de zoetzure salade op de rijst en besprenkel de rijst met de achtergebleven zoetzure dressing. Verdeel de kabeljauw-tempura, mango, sojabonen, zeewiersalade en komkommer in mooie hoopjes over de rijst. Garneer met de limoenmayonaise en sesamzaadjes. Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.