Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

Linguine met knoflookgarnalen en venkel-tomatensaus

met geraspte kaas


Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

100 gram

Passata

90 gram

Linguine

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 gram

Geraspte belegen kaas

½ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

2.5 gram

Verse bladpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)612 kcal
Energie (kJ)2562 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten80.7 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels7.2 g
Eiwitten28.7 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten.
  • Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Saus maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de venkel toe en bak in 5 - 7 minuten goudbruin.
  • Voeg de Siciliaanse kruiden en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten mee.
  • Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 el kookvocht. Voeg de passata toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten zachtjes koken.
Garnalen bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de overige knoflook toe en bak de garnalen en 1 - 2 minuten per kant.
  • Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de venkel-tomatensaus en meng goed door (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi de geraspte kaas erover.
  • Leg de garnalen erop en garneer met de peterselie.

Tip: Is de saus te droog? Voeg dan nog een beetje kookvocht toe.