Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto

Krieltjesschotel met rundergehakt en rode pesto

met Italiaanse groenten en verse peterselie

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

2.5 gram

Verse krulpeterselie

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

200 gram

Italiaanse groentemix

40 gram

Rode pesto

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)885 kcal
Energie (kJ)3702 kJ
Vetten53.4 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten62.6 g
waarvan suikers11.2 g
Vezels14.9 g
Eiwitten38.1 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, 12 – 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
  • Snijd ondertussen de verse krulpeterselie fijn.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur.
  • Bak het gekruide rundergehakt 3 - 4 minuten.
  • Voeg de groentemix en de helft van de krulpeterselie toe en bak 5 - 6 minuten.

Tip: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pesto toevoegen
3
  • Voeg de krieltjes en rode pesto toe aan de hapjespan.
  • Schep goed om en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Garneer met de overige krulpeterselie.