topBanner
Kipshoarma met frisse tabouleh

Kipshoarma met frisse tabouleh

met snijbonen, tomaat, yoghurt en limoen

Lees meer

Tabouleh is ideaal om mee te variëren. Probeer ook eens met granaatappel, zwarte olijven of verse abrikoos.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Snijbonen

5 gram

Verse bladpeterselie

½ stuk(s)

Biologische limoen

2 tl

Paprikapoeder

170 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Kipshoarma

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2830 kJ
Energie (kcal)676 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels16 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de tomaat en paprika in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Hak de bladpeterselie grof en rasp de schil van de citroen. Snijd de citroen in parten.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, snijbonen, paprika en 1/2 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de bulgur toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en kook, afgedekt, 8 - 10 minuten.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipshoarma 6 - 8 minuten. Voeg, wanneer de bulgur klaar is, de tomaat, de helft van de bladpeterselie en 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Breng de yoghurt op smaak met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, 1/2 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout. Verdeel de bulgur over de borden en leg daar de kipshoarma op. Garneer met de yoghurt, de citroenparten en de overige bladpeterselie.