Skip to main content
Kaiserschmarrn met aardbei
Kaiserschmarrn met aardbei

Kaiserschmarrn met aardbei

Luchtige pannenkoekstukjes met zure room en honing

Wie weleens op wintersport gaat naar Oostenrijk kent dit zoete gerecht ongetwijfeld. Over de herkomst van deze hemelse pannenkoekstukken doen allerlei verhalen de ronde, Keizer Franz Josef speelde er in ieder geval de hoofdrol in.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardbei

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

Zelf toevoegen

1 jar

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

2 el

Fijne kristalsuiker

120 ml

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

60 gram

Bloem

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

Energie (kJ)1695 kJ
Energie (kcal)405 kcal
Vetten14 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers32 g
Vezels3 g
Eiwitten14 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Grote kom
Keukenpapier
Kom
Handmixer
Vork
Koekenpan
Pollepel
Bord

Instructies

1
1

Snijd de aardbeien in kwarten, voeg toe aan een kom en meng met 3/4 van de honing. Meng de zure room met de overige honing. Besprenkel een stukje keukenpapier met de wittewijnazijn en ontvet er een grote kom en de kloppers van de mixer mee.

2
2

Splits de eieren en voeg de eiwitten en 1/2 tl suiker toe aan de ontvette grote kom. Voeg de eidooiers toe aan een andere grote kom. Klop het eiwit met een mixer totdat het stijf en glanzend is. Kluts de eidooiers met een vork en meng er de helft van de bloem door. Meng er vervolgens de suiker, de melk, de overige bloem en een snuf zout door tot je een glad beslag hebt.

3
3

Spatel 1/3 van het eiwit voorzichtig door het eigeelmengsel. Herhaal met de rest van het eiwit. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen het beslag toe, bak 3 – 5 minuten en roer met een pollepel in stukken. Bak in nog 2 – 4 minuten gaar

4
4

Verdeel de Kaiserschmarnn over de borden, garneer met de zure room en de aardbeien.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

met frisse salade van peer en komkommer
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie
Kip stroganoff met rijst

Kip stroganoff met rijst

met paprika en champignons
Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade
Romige ragù bianco met rundergehakt

Romige ragù bianco met rundergehakt

met penne, courgette en champignons
Vegetarische pasta stroganoff

Vegetarische pasta stroganoff

met champignons en belegen kaas
Flammkuchen met klassieke Noordzeegarnalen

Flammkuchen met klassieke Noordzeegarnalen

met spek, crème fraîche en frisse salade
Runderlende met zwarte pepersaus

Runderlende met zwarte pepersaus

met wortelcrème, boontjes met spek en ovenaardappelen
Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

Varkenshaas met gratin van pompoen en Camembert

met frisse salade
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met sperziebonensalade
Zalmfilet uit de oven met haricots verts

Zalmfilet uit de oven met haricots verts

met feta-bietensalade en rozemarijnkrieltjes
Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

Kabeljauwfilet met pastinaak-spinaziestamppot

met spekjes en gebakken rode ui
Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

met crème fraîche, verse koriander en amandelen
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels

Tomaten-groentesoep met zelfgemaakte kaasstengels

met zure room en basilicumcrème
Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

Cheeseburger met spek en zelfgemaakte hamburgersaus

met gebakken aardappelpartjes en salade
Venkel-preisoep met walnotenbrood en gekookt ei

Venkel-preisoep met walnotenbrood en gekookt ei

Parfait pour se réchauffer
Spinaziesoep met kruidenroomkaas en maiskolf

Spinaziesoep met kruidenroomkaas en maiskolf

Met een gekookt eitje en knapperige nootjes

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

Tortellonisoep met spinazie op z'n Italiaans

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

Noedels op z'n Singaporees met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Biefstukreepjes à la lomo saltado met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met appelsiengeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

Kaasschnitzel met knoflookpatatjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rode kool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Worstenbroodjes op z'n Vlaams

Worstenbroodjes op z'n Vlaams

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met pikante tempeh in zoete Aziatische saus

Stir-fry met pikante tempeh in zoete Aziatische saus

met patatjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio