topBanner
Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

Huevos rancheros met cannellinibonen en avocado

met cheddar, zure room en mini-tortilla's

Lees meer

Dit veelzijdige ontbijt heeft zijn weg gevonden van de Mexicaanse ranch (vandaar huevos rancheros) naar hippe brunchtafels en zelfs de dinertafel.

Labels:Lekker snelFamilyVeggie
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 pak

Cannellinibonen

½ stuks

Limoen

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Bosui

⅔ zakje

Mexicaanse kruiden

1 pak

Tomatenblokjes

4 stuks

Eieren

(BevatEi)

25 g

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

6 stuks

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuks

Avocado

50 g

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3813 kJ
Energie (kcal)911 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels17 g
Eiwitten38 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Vergiet
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet. Snijd de limoen in partjes.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het groene en witte gedeelte apart. Verhit de Mexicaanse kruiden 1 minuut in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe aan de hapjespan en bak het witte gedeelte van de bosui, de knoflook en de cannellinibonen 2 - 3 minuten.

2

Voeg de tomatenblokjes toe en pers 1 partje limoen per persoon uit boven de pan. Roer goed en laat 3 - 4 minuten indikken. Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout. Dek de pan af en laat de eieren 6 - 8 minuten stollen. Verwijder het deksel na 4 minuten en verdeel de geraspte cheddar eroverheen.

3

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes.

4

Zet de eieren, mini-tortilla's, avocado, zure room, het groene deel van de bosui en de overige limoen op tafel zodat iedereen zelf zijn eigen tortilla kan vullen. Schep eerst de eieren met saus in de mini-tortilla's, verdeel de avocado en zure room eroverheen en garneer met de bosui. Serveer met de overige limoen.