Honing-mosterdvarkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing-mosterdvarkenshaas

Honing-mosterdvarkenshaas

met patatjes en groenten uit de oven

Wist je dat rozemarijn afkomstig is uit de landen rond de Middellandse Zee? Van nature groeit de plant dicht bij de kust, vandaar dat zijn naam 'zeedauw' betekent.

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ takje(s)

Verse rozemarijn

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

1.5 el

Olijfolie

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2634 kJ
Energie (kcal)630 kcal
Vetten25.6 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten65.3 g
waarvan suikers23.4 g
Vezels13.9 g
Eiwitten29.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

•Bakplaat met bakpapier
•Kom
•Garde
•Grote wok of hapjespan
•Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil of was de aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in dunne partjes. Halveer de wortel en snijd vervolgens in staafjes van 3 - 4 cm lang.
  • Meng de aardappelen en wortel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout op een bakplaat met bakpapier. Bak 35 - 45 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in partjes. Ris de rozemarijn van het takje en hak grof.
Honing-mosterdsaus maken
2
  • Voeg de honing en mosterd toe aan een kom en klop met een garde tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de paprika, aubergine, ui, knoflook en verse rozemarijn toe en bak 8 - 10 minuten, of tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout. 
Varkenshaas bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. 
  • Verlaag het vuur, dek de pan af en bak nog 4 - 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Haal het deksel van de pan, voeg de honing-mosterdsaus toe en laat nog 1 - 2 minuten verder bakken.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd!

Serveren
4
  • Meng de basilicumcrème door de groenten.
  • Verdeel de patatjes en groenten over de borden.
  • Snijd de varkenshaas in sneetjes en serveer ernaast.
  • Besprenkel met de overige honing-mosterdsaus uit de pan.

Weetje: Wist je dat de basilicumcrème niet alleen een lekkere smaakversterker is, maar ook weinig zout bevat? Lekker én gezond dus.