topBanner
Hamburger deluxe met kalfsburger en spek

Hamburger deluxe met kalfsburger en spek

met cerise aardappelen, salade en een spiegelei

Premium
Lees meer

Echte haute cuisine - deze burger deluxe gaat namelijk de hoogte in. Tip: prik een satéprikker door het midden van het broodje, zo blijft hij mooi staan.

Allergenen:Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 g

Cerise aardappel

2 stuks

Biologisch wit rozenbroodje

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Noten, Lupine, Sesam, Melk, Soja)

2 kuipje

Little gem

125 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Rode ui

50 g

Ontbijtspek

2 stuks

Kalfsburger

2 stuks

Eieren

(BevatEi)

½ kuipje

Kappertjes en augurken

2 el

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1 kuipje

Tomatenketchup

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Honing

1 el

Mosterd

2 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)5380 kJ
Energie (kcal)1286 kcal
Vetten69.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten50 g
Cholesterol0 mg
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Meng de aardappelparten in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak het de laatste 6 – 8 minuten mee.

2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder bakvet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.

3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

5

Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek en de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.

6

Snijd het rozenbroodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het spiegelei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise, de ketchup en de salade.