Skip to main content
Kipgyros met tomatenorzo
Kipgyros met tomatenorzo

Kipgyros met tomatenorzo

met munt-yoghurtdressing

4.2
(1,5K)

De combinatie van yoghurt, munt en komkommer geeft een frisse draai aan dit gerecht. Dat maakt deze Griekse maaltijd niet alleen gezond, maar ook nog eens lekker!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgyros

½ stuk(s)

Komkommer

75 gram

Orzo

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ zakje(s)

BBQ-rub

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Biologische halfvolle yoghurt

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ tl

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2780 kJ
Vetten24.8 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels8.4 g
Eiwitten32.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Voorbereiding
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in dunne repen.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd de verse munt fijn.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Saus maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de helft van de ui, de helft van de knoflook en 3/4 tl BBQ rub per persoon 2 minuten.
  • Voeg de passata en per persoon: 50 ml kookvocht en 1/2 tl suiker toe. Verlaag het vuur en laat de saus, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes pruttelen.
Kipgyros bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de andere helft van de ui en knoflook.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de kipgyros toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Meng ondertussen de orzo door de saus en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng in een kom de komkommer met de yoghurt en de helft van de munt.
  • Breng op smaak met per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de tomatenorzo over diepe borden. Schep de kipgyros met groenten erbovenop.
  • Garneer met de yoghurtdressing en de overige munt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders