Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met kruidenroomkaas en tomaten

Vind je het leuk om het gevulde bladerdeeg er extra mooi uit te laten zien? Snijd de zijkanten van het deeg dan in en vlecht het dicht over de vulling heen.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

100 gram

Broccoli

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte belegen kaas

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

2.5 gram

Verse bieslook

½ snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)737 kcal
Energie (kJ)3084 kJ
Vetten51.6 g
waarvan verzadigd19.2 g
Koolhydraten37.4 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels4.7 g
Eiwitten31.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Kipgehakt bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt met 1 mespuntje nootmuskaat per persoon los in 3 - 4 minuten - het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Giet het kipgehakt af (zie Tip).

Tip: Het kipgehakt gaat straks in het bladerdeeg en mag daarom niet te vochtig zijn. Giet dus goed af.

Broccoli koken
2

Breng ondertussen een laagje water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Blancheer de broccoli, afgedekt, 3 minuten. Giet af en spoel kort onder koud water.

Vulling maken
3

Meng in een kom de broccoli met de kruidenroomkaas, de geraspte kaas en het kipgehakt.

Bladerdeeg vullen
4

Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Snijd de zijkanten in, maar laat de binnenste strook heel. Beleg deze strook met de broccolivulling en vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen. Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 35 minuten in de oven.

Komkommer bereiden
5

Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd of knip de bieslook fijn. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bieslook en komkommer met de dressing.

Serveren
6

Verdeel het gevulde bladerdeeg over de borden en serveer met de komkommer.