Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocadodip

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocadodip

met spinazie-room en witte kaas

Vandaag geen verse avocado maar een avocadodip in je box! Dit (h)eerlijke product is gemaakt van geredde avocado's. Dat is pas verantwoord genieten!

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

50 gram

Spinazie

½ stuk(s)

Komkommer

40 gram

Avocadodip

2.5 gram

Vers basilicum

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

300 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)642 kcal
Energie (kJ)2685 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers6 g
Vezels4.2 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelcouscous (zie Tip).
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af indien nodig.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en vul aan met 150 ml kokend water per persoon.

Spinazie-room maken
2
  • Meng in een hoge kom de helft van de spinazie met de helft van de witte kaas (zie Tip).
  • Voeg per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el water toe en breng op smaak met peper.
  • Pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Tip: Voeg eventueel ook een aantal verse basilicumblaadjes toe.

Snijden
3
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Snijd het verse basilicum in reepjes.
  • Verkruimel de rest van de witte kaas.
Serveren
4
  • Meng de parelcouscous met de spinazie-room, de komkommer en de overige spinazie.
  • Garneer met de zalmsnippers, de avocadodip, het basilicum en de witte kaas.